Kinesiotaping

Kinesio taping of medical taping komt van oorsprong uit Azië, vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel zijn om de gezondheid te behouden of te herstellen.

Spieren zijn niet alleen nodig om te bewegen maar ool belangrijk voor de bloedcirculatie en lichaamstemperatuur. Wanneer de spieren niet goed functioneren, kunnen er tal van klachten ontstaan.. Met deze gedachte werd een elastische tape ontwikkeld die de spieren  kan ondersteunen zonder de de beweging te beperken.

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van deze methode vooral in de sport.

Er wordt gebruik gemaakt van een elastische , katoenen , tape, met een anti-allergische lijmlaag. De lijmlaag is in een speciaal patroon aangebracht, zodat er vodoende ventilatie is. Daardoor wordt de tape goed verdragen. Ook bij langdurige toepassingen komen er zelden huidirritaties voor.

De tape is tot 140% rekbaar en de dikte is vergelijkbaar met de huid

Kinesiotaping wordt toegepast voor:

pijndemping

spierfunctie verbeteren

ondersteunen gewrichtsfunctie

belemmering in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen.

gekneusde rib

Bij een een tennis elleboog kun je ook gemakkelijk tapen. Heb je een wedstrijd en wil je toch kunnen knallen met je tennis elleboog. Dan kun je je laten tapen.
Wel is het van belang dat je de arm niet blijft forceren .
Wil je meer informatie bel dan even.

Heb je hielspoor.? Middels massage en taping kan je dit behoorlijk onder controle krijgen.

Hooikoorts

Kinesio taping is een mooie manier om verlichting te geven bij hooikoorts. Bij een verstopte neus en holtes. wanneer je slecht kan slapen tijdens deze periode... Zijn er aardig wat mensen die er baat bij hebben om getaped te worden. Voor meer informatie kun je bellen met 0636119822